JustBetter Akeneo
Akeneo expert

Wat is een PIM systeem ?

Een PIM systeem biedt één plek om jouw productinformatie te verzamelen, te beheren en te verrijken. Deze productinformatie kan je eenvoudig richting al jouw verkoop- en e-commerce kanalen versturen. Het inzetten van een PIM systeem levert vaak enorme tijdwinsten op aangezien het eenvoudiger en sneller wordt om productinformatie toe te voegen en te verrijken.

 • Creëer een sterke omni-channel productervaring voor al jouw klanten!
 • Relevante informatie, op het juiste moment en op de juiste plaats
 • Tijdwinst door eenvoudige meertalige verrijking
De perfecte oplossing

Is het proces van productinformatie beheer, het verrijken hiervan en het publiceren van productinformatie een complex en tijdrovend proces? Zie je door de bomen het bos niet meer door een verdeeld productbeheer waarbij diverse productcategorieën in verschillende systemen onderhouden moeten worden. Moet de productinformatie beschikbaar komen in verschillende kanalen (webshop, mobiele app, social media, Marktplaats etc) en/of in meerdere talen en kost dit veel tijd? Dan is het Akeneo PIM systeem de perfecte oplossing!

Onze keuze: Akeneo

Wij zetten voor onze klanten altijd Akeneo in wanneer er behoefte is aan een PIM systeem. Akeneo past goed bij onze open source filosofie en is eenvoudig te koppelen aan Magento. Akeneo is een flexibel en gebruiksvriendelijk PIM systeem met oneindig veel mogelijkheden om voor alle kanalen productdata toe te voegen te verrijken. Dit maakt het productinformatie beheer een stuk eenvoudiger voor onze klanten.

10+ Akeneo projecten

5+ Akeneo producten

15+ Akeneo Koppelingen

Wat maakt ons JustBetter op het gebied van Akeneo .

 • Compleet Agile aanpak
 • Akeneo / Magento 2 koppelingen
 • Eigen Akeneo extensies / maatwerk
 • Meetbaar resultaat
 • Snelle time-to-market
 • Ruime Akeneo ervaring
Akeneo JustBetter

Hoe werkt Akeneo precies ?

1. Importeer jouw data

Het is uiteraard mogelijk binnen Akeneo om via Excel/CSV te koppelen, maar ook via externe systemen. Daarnaast is het een optie om leveranciers toegang te verlenen.

2. Organiseer en classificeer

Nu jouw content in Akeneo geïmporteerd is kan je het middels een overzichtelijke weergave organiseren en classificeren om jouw doelen te behalen.

3. Bewerk en vertaal

Bewerk op eenvoudige manier attributen, maak productinformatie compleet, vertaal productinformatie naar de gewenste talen en voeg media toe aan jouw producten.

4. Kwaliteitscontrole

Controleer de kwaliteit van jouw productinformatie met behulp van Akeneo. In een overzichtelijke weergave zie je direct welke productgroepen nog niet volledig zijn gevuld.

Bekijk hier Akeneo - The Open Source PIM in een notendop

akeneo products overview visual
Voor wie is Akeneo uitermate geschikt ?
Online Marketeers

Zij snappen hoe belangrijk het is om consistente omni-channel product ervaringen te tonen aan de doelgroep.

Retailers

Zij willen de relatie met de leveranciers versterken door de kwaliteit van product informatie te borgen.

E-commerce Managers

Zij snappen als geen ander de impact van productinformatie kwaliteit op online engagement en online verkopen.

Data Governance teams

Teams die op gestructureerde wijze datakwaliteit van de organisatie willen borgen.

Akeneo product info

Wij zetten Akeneo onder andere in voor :

Geef ons een belletje

+31 (0)72 - 710 00 94

Stuur ons een berichtje

hello@justbetter.nl

Akeneo in de praktijk bij Ranzijn Tuin & Dier .

Enorme tijdwinst door snel verrijken van het Ranzijn assortiment .

Informatie richting Akeneo

Akeneo is een van de meest gebruikte PIM (product informatie management) systemen in combinatie met Magento. Het is volledig open-source en eenvoudig aan te passen naar wens. Het heeft een snelle koppeling met Magento en zorgt daarom voor een altijd consistent en up-to-date assortiment.

Importeren interne Excel sheets relevante informatie

In veel bedrijven staat tegenwoordig nog belangrijke assortiment data in Excel sheets. Akeneo geeft de mogelijkheid om deze informatie eenvoudig zelfstandig te kunnen importeren, zodat deze informatie in Akeneo beheerd kan worden.

Koppelingen met leveranciers

Ranzijn Tuin & Dier kent vele leveranciers met allemaal eigen formaten aan productinformatie welke geleverd kan worden. Al deze informatie wordt (geautomatiseerd) ingelezen in Akeneo. Hierdoor kan er snel gestart worden met het verrijken van de aangeleverde content.

ERP koppeling

Akeneo is voorzien van een volledig automatische ERP koppeling. De basis productinformatie welke benodigd is voor onder andere ook de offline verkoop komt vanuit het ERP systeem met een aantal slimme transformaties in Akeneo. Een assortiment beheerder kan vervolgens op een snelle manier het product meertalig verrijken zodat deze, mits volgens de ingestelde kwaliteitsregels volledig, direct wordt meegenomen naar de Magento 2 shop.

Akeneo
Akeneo

Wat betekent Akeneo voor Ranzijn Tuin & Dier ?

 • Productinformatie slimmer, sneller en efficienter beheren dan in Magento 2, dit zorgt voor een snelle time-to-market van producten;
 • Een enorme interne efficiency slag die Ranzijn Tuin & Dier veel tijd bespaart die zij nu kan besteden aan het optimaliseren van de webshop en marketingkanalen;
 • Snel verrijken van het assortiment;
 • Eenvoudig slechts noodzakelijke content vertalen;
 • Ranzijn Tuin & Dier jargon door slimme imports;
 • Een consistente verzameling van productinformatie van alle kanalen.
Ranzijn
Onze Akeneo highlights. Ben jij de volgende?

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

 • Concrete vervolgstappen
 • Innovatieve ideeën