De keuze voor JustBetter .

Magento 2

Fietsenstunt.nl verkoopt kwaliteitsfietsen met een uitstekende service. Fietsenstunt is officieel dealer van alle bekende merken en heeft afhaalpunten door de gehele Benelux. Naast afhaalpunten heeft fietsenstunt drie winkels, waaronder een Experience Store van 2500M2 in Hoorn.

Fietsenstunt was opzoek naar een partij die hen kon helpen met de overstap van Magento 1 naar Magento 2, hosting en het vereenvoudigen van assortimentsbeheer. Waar proactiviteit, deskundig advies en transparantie grote rol spelen in de samenwerking.

Fietsenstunt heeft voor JustBetter gekozen omdat wij aan deze wensen voldoen. Dankzij de inzet van Akeneo (PIM-systeem) en een koppeling met CycleSoftware is intern een flinke efficiencyslag doorgevoerd. Daarnaast worden (potentiële) klanten beter bediend via de nieuwe Magento 2 webshop.

Specialismen

  • Full Stack Development
  • Maatwerk Koppelingen
  • Super Snelle Hosting
  • UX design

Platform

  • Magento 2

Flexibiliteit en korte lijnen

Bij JustBetter houden we van flexibiliteit en korte lijnen. Direct schakelen met ons team zorgt voor het beste resultaat. Met Fietsenstunt.nl werken wij dan ook volgens een Agile werkwijze. Dit houdt in dat er wordt gewerkt in overzichtelijke sprints, waardoor er altijd zicht is op de huidige situatie. Elke sprint voegt waarde toe aan de online business van Fietsenstunt.nl.

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Wij hebben veel ervaring met het neerzetten van de combinatie Magento 2 en Akeneo. Dankzij deze krachtige combinatie hebben we bij Fietsenstunt.nl een grote interne efficiency slag behaald en is het software landschap van Fietsenstunt.nl volledig opgeschoond. Fietsenstunt.nl is samen met JustBetter als online partner klaar voor de toekomst.

Een op maat UX design traject

Na een analyse van de beschikbare data uit verschillende tools zoals Google Analytics en Hotjar zijn verschillende learnings naar voren gekomen. Dit hebben we in combinatie met onze eigen best practices verwerkt in een compleet nieuw design van de webshop welke de gebruikerservaring moet verbeteren, de webshop een professionele uitstraling moet geven en de conversie moet verhogen.

Onze resultaten .

Akeneo / CycleSoftware / Magento 2

Er is een interne efficiency slag doorgevoerd onder andere door het PIM systeem Akeneo in te zetten. Dankzij de inzet van Akeneo kan Fietsenstunt eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren en verrijken. Daarnaast bestond de wens om de kern van het software landschap uit Akeneo / CycleSoftware / Magento 2 te laten bestaan. De diverse koppelingen en maatwerk die hiervoor benodigd zijn hebben wij ontwikkeld.

Een gebruiksvriendelijk mobile first design

Een hoogtepunt van de nieuwe situatie is het gebruiksvriendelijke future proof design. Onze UX designer heeft de webshop op basis van de beschikbare data en de laatste design trends ontworpen. Daarnaast zijn er verschillende stappen met Fietsenstunt doorlopen om te komen tot dit eindresultaat: design intake, workshop (rapid) prototyping, online styleguide, wireframes en visuele componenten. Zo zijn er verschillende conversie verhogende elementen toegevoegd en heeft de webshop een professionele uitstraling gekregen.

Configurabele producten en auto accessoires

Het assortiment van Fietsenstunt bevat veel producten met verschillende varianten bijvoorbeeld fietsen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en framematen. Dankzij een redesign van de product detail pagina is een fiets nu eenvoudig te configureren aan de hand van de wensen van de klant. Naast configurable opties kan de klant kiezen uit verschillende auto accessoires. Dit zijn product opties die extra kosten met zich mee brengen. Bijvoorbeeld een grotere accu bij een elektrische fiets. We hebben dit maatwerk voor Fietsenstunt ontwikkeld.

Fietsenwinkel.nl Magento 2 webshop JustBetter
Fietsenstunt.nl uitgelicht

Een kwalitatieve Magento 2 webshop met meerdere maatwerk specials.

Een future proof Magento 2 webshop.

Dankzij de inzet van het JustBetter thema is de Magento 2 webshop van Fietsenstunt future proof. De flexibiliteit van het JustBetter thema zorgt ervoor dat Fietsenstunt eenvoudig kan inspelen op wensen van bezoekers en optimaliseren op basis van verkregen data. Het JustBetter thema wordt continue geoptimaliseerd op basis van de laatste ontwikkelingen.

Een optimale zoekfunctie dankzij Elastic search.

Het inzetten van Elastics search zorgt supersnel voor het tonen van de juiste zoekresultaten. Zo vinden bezoekers dankzij de inzet van Elastic search altijd direct wat ze zoeken. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring en daardoor extra conversie voor Fietsenstunt.

Kwalitatieve Magento en Akeneo hosting

Door de specialistische Magento 2 en Akeneo hosting oplossing die we hebben opgezet is Fietsenstunt klaar voor de toekomst. Door de vele bezoekers, orders, klantaccounts, maatwerk koppelingen en processen dient alles zo efficiënt mogelijk te verlopen om de server zo min mogelijk te belasten en serieuze piek momenten eenvoudig aan te kunnen. Dankzij onze innovatieve hosting oplossing is Fietsenstunt.nl klaar voor de toekomst!

FS case

Fietsenstunt.nl Magento 2 koppelingen

Er is een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën