Magento 2

De keuze voor JustBetter .

Lampgigant is de online lampenspecialist met een uitgebreid assortiment voor de particuliere en zakelijke markt. Lampgigant was op zoek naar een partij die hen zowel kon helpen met de overstap van Wordpress naar Magento 2 als het vereenvoudigen van het assortimentsbeheer. Daarnaast was er behoefte aan een samenwerking waar deskundig advies, proactiviteit, snel schakelen en transparantie een grote rol spelen.

Lampgigant heeft voor JustBetter gekozen omdat wij aan deze wensen voldoen. Dankzij de inzet van Akeneo (PIM-systeem) is intern een flinke efficiencyslag doorgevoerd. Daarnaast worden de klanten beter bediend door de nieuwe Magento 2 webshop. Aan de hand van een roadmap zijn we samen met Lampgigant continue bezig met het optimaliseren van de webshop. Zo halen we samen alles uit de online business van Lampgigant.

Specialismen

  • Development
  • UX design
  • Maatwerk

Platform

  • Magento 2
Magento 2 Lampgigant

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Wij hebben veel ervaring met het neerzetten van de combinatie Magento 2 en Akeneo. Dankzij deze krachtige combinatie hebben we bij Lampgigant een grote interne efficiency slag behaald. Lampgigant kan nu eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren die direct zichtbaar zijn op de Magento 2 webshop.

JustBetter thema

Bij de ontwikkeling van Lampgigant.nl hebben we gebruik gemaakt van het eigen JustBetter thema voor het implementeren van de front-end. Hierdoor kunnen we de webshop eenvoudiger optimaal laten functioneren op alle apparaten. Gezien wij middels het JustBetter thema vrijwel alle elementen eenvoudig van positie kunnen verplaatsen. Daarnaast is het JustBetter thema geoptimaliseerd om Magento 2 webshops zeer snel te maken.

Korte lijnen en een agile werkwijze

Bij JustBetter houden we van flexibiliteit en korte lijnen. Direct schakelen met ons team zorgt voor het beste resultaat. Met Lampgigant werken wij dan ook volgens een Agile werkwijze. Dit houdt in dat er wordt gewerkt in overzichtelijke sprints, waardoor er altijd zicht is op de huidige situatie. Elke sprint voegt waarde toe aan de online business van Lampgigant.

Onze resultaten .

De overstap van WordPress naar Magento 2.

Om de overstap van WordPress naar Magento 2 zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we een volledige migratie van orders en klanten uitgevoerd van WordPress naar Magento 2.

Efficiënt assortimentsbeheer in Akeneo.

Een hoogtepunt is de interne efficiencyslag die is gemaakt door het PIM systeem Akeneo in te zetten. Dankzij de inzet van Akeneo kan Lampgigant eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren en verrijken.

UX/UI design.

In nauwe samenwerking met Lampgigant hebben we een compleet nieuw design van de webshop gemaakt. De UX/UI is sterk verbeterd en de styling is consistent doorgetrokken waardoor de webshop sneller en gebruiksvriendelijker werkt. Dankzij het mobile first design is de mobiele ervaring sterk verbeterd.

De inzet van het JustBetter thema.

Door de inzet van het JustBetter thema is de Magento 2 webshop van Lampgigant toekomstproof. Dankzij het JustBetter thema kunnen er relatief eenvoudig onderdelen op een pagina verplaatst worden per apparaat. Zo kan Lampgigant eenvoudig inspelen op wensen van bezoekers en optimaliseren op basis van verkregen data. Daarnaast is het JustBetter thema geoptimaliseerd om Magento 2 webshops zo snel mogelijk te maken. In het JustBetter thema worden continue optimalisaties doorgevoerd op basis van de laatste ontwikkelingen. Zo blijft Lampgigant een voorloper in de markt.

Een volledig uitgedachte klantreis.

Om ervoor te zorgen dat de bezoeker eenvoudig en snel de perfecte lamp kan vinden zijn er keuzehulp pagina's, uitgebreide filtering en brand pages ontwikkeld. De producten zijn waar mogelijk configurabel gemaakt, zodat alle productvariaties op één pagina worden getoont. Zo kunnen klanten eenvoudig het juiste product selecteren. Daarnaast is er een blog waar bezoekers de laatste trends en meer informatie over lampen kunnen vinden.

Een snelle zoekfunctie dankzij Elasticsearch.

Het inzetten van Elasticsearch zorgt snel voor de juiste zoekresultaten en toont aan de bezoekers wat de populairste zoektermen zijn. Zo vinden de bezoekers van Lampgigant dankzij Elasticsearch direct wat ze zoeken. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring en uiteindelijk meer conversies.

Product bundles magento 2

Cross selling en bundel producten

De product detail pagina is volledig geoptimaliseerd voor conversie. De sticky product bar zorgt ervoor dat je op de gehele product detail pagina eenvoudig producten aan je winkelmand kan toevoegen. Daarnaast zijn er verschillende up en cross sell mogelijkheden. Zo kunnen de juiste lichtbron en verschillende accesoires direct worden geselecteerd. Om de verkoop van deze producten te stimuleren wordt er gewerkt met bundelproducten waardoor klanten korting krijgen bij aanschaf van een lamp met lichtbron en accessoires.

Aangepaste levertijden

Om de klant zo goed mogelijk te bedienen kan de klant zelf het gewenste levermoment selecteren (s'avonds of overdag). De levermomenten die geselecteerd kunnen worden zijn aangepast op het moment van de dag dat de klant besteld. Klanten die bijvoorbeeld voor 11 uur 's ochtends bestellen kunnen dezelfde dag als levermoment selecteren. Als dit niet uitkomt kan de klant er ook voor kiezen om het pakket een paar dagen later te laten bezorgen. Wanneer de klant een later bezorgmoment selecteert wordt deze bestelling automatisch on hold gezet in de koppeling met Picqer tot het juiste moment van verzenden. Zo komt de bestelling altijd aan op het beste moment voor de klant.

Klantspecifieke prijzen

Lampgigant heeft meerdere wederverkopers. Elke wederverkoper die zich aanmeld wordt toegewezen aan een klantgroep in Magento. In Akeneo worden de prijzen per product voor deze klantgroepen onderhouden. Er is maatwerk in de koppeling gebouwd, zodat ingelogde wederverkopers meteen de juiste product prijzen te zien krijgen in de webshop.

Acties en Banners

Voor Lampgigant zijn de juiste banner posities op basis van data vooraf geselecteerd en in de huisstijl van Lampgigant gestyled. Dit zorgt ervoor dat Lampgigant zelf eenvoudig banners kan plaatsen op iedere pagina.

Online marketing

Ons online marketing team is gedurende het gehele proces betrokken geweest. Zo is er vanaf het begin al rekening gehouden met gesteld conversiedoelen en SEO vriendelijkheid. Na livegang heeft ons online marketing team succevolle Facebook Ads, Google remarketing en Pinterest Ads campagnes voor Lampgigant opgezet. Zo heeft de Facebook Ads campagne een gemiddelde ROI van 1900%.

Samen met Justbetter hebben we een compleet nieuwe Magento 2 webshop ontwikkeld binnen de gewenste tijd en budget. De samenwerking is prettig dankzij de korte lijnen, no-nonsens mentaliteit, snelle reacties en goede oplossingen. Zo hebben we een webshop van hoge kwaliteit opgeleverd!

Bart

Eigenaar Lampgigant

Lampgigant magento 2 koppelingen

Wij hebben een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën