De keuze voor JustBetter .

Magento 2

Fietsenwinkel.nl, de e-bike specialist, heeft begin 2020 een reorganisatie achter de rug en spitst zich toe op de verkoop van e-bikes en haar 12 landelijke dekkende offline winkels. Daarnaast heeft Fietsenwinkel.nl een groot servicenetwerk.

Fietsenwinkel.nl heeft jarenlang al haar design en development werkzaamheden in-house gepositioneerd. Middels de reorganisatie is besloten om specialistische Magento 2 en Akeneo kennis in huis te halen. Fietsenwinkel.nl heeft voor JustBetter gekozen vanwege onze specialismen en jarenlange ervaring op het gebied van Magento 2. Tevens was er direct een klik tijdens de eerste oriënterende gesprekken. De klik ontstond vanwege overeenkomende doelen: het streven naar het beste voor de klant en het positioneren als echte experts op de markt.

Specialismen

  • Super Snelle Akeneo Hosting
  • Full Stack Development
  • Maatwerk Koppelingen

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Wij hebben veel ervaring met het neerzetten van de combinatie Magento 2 en Akeneo. Dankzij deze krachtige combinatie hebben we bij Fietsenwinkel.nl een grote interne efficiency slag behaald en is het software landschap van Fietsenwinkel.nl volledig opgeschoond. Middels de reorganisatie van het bedrijf Fietsenwinkel.nl en het software landschap is Fietsenwinkel.nl samen met JustBetter als online partner klaar voor de toekomst.

Korte lijnen en een agile werkwijze

Bij JustBetter houden we van flexibiliteit en korte lijnen. Direct schakelen met ons team zorgt voor het beste resultaat. Met Fietsenwinkel.nl werken wij dan ook volgens een Agile werkwijze. Dit houdt in dat er wordt gewerkt in overzichtelijke sprints, waardoor er altijd zicht is op de huidige situatie. Elke sprint voegt waarde toe aan de online business van Fietsenwinkel.nl.

Diverse maatwerk koppelingen

Middels de opschoning van het software landschap van Fietsenwinkel.nl hebben we een groot aantal maatwerk koppelingen moeten herschrijven en efficienter moeten inzetten. Zo hebben we Akeneo opnieuw aan Magento 2 gekopppeld, CycleSoftware zowel aan Akeneo als aan Magento 2 gekoppeld en hebben we diverse oude koppelingen vervangen door nieuw geschreven maatwerk.

Onze resultaten .

Fietsenwinkel.nl – Magento 2 - Akeneo .

We zijn samen met Fietsenwinkel.nl de uitdaging aangegaan om de reorganisatie van het software landschap op ons te nemen. Tevens hebben we een aantal specials ontwikkeld die Fietsenwinkel.nl helpt bij interne kostenbesparing en is er een efficiency slag doorgevoerd in de interne webshop processen. Een greep uit een aantal resultaten:

Opschoonacties

Het gehele software landschap is opgeschoond. Dit betekend dat het aantal extesies, maatwerk en ingezette software pakketen drastisch is verlaagd en opgeschoond. JustBetter heeft samen met Fietsenwinkel.nl in kaart gebracht welke software benodigd is en welke anders ingezet en opgeschoond kon worden t.b.v. de toekomstige organisatie structuur. Tevens zijn Magento 2 en alle (third party) extensies geupdate naar de laatste versie.

Akeneo / CycleSoftware / Magento 2

Daarnaast bestond de wens om de kern van het software landschap uit Akeneo / CycleSoftware / Magento 2 te laten bestaan. De diverse koppelingen en maatwerk die hiervoor benodigd zijn hebben wij samen met Fietsenwinkel.nl ontwikkeld.

Fietsenwinkel.nl Magento 2 webshop JustBetter
Fietsenwinkel.nl uitgelicht

Een kwalitatieve Magento 2 webshop met meerdere maatwerk specials.

Proefrit aanvragen

De proefrit aanvragen functionaliteit is volledig middels maatwerk vernieuwd. Wanneer een bezoeker van Fietsenwinkel.nl nu een proefrit aanvraagt dan komt deze direct in de POS (point of sale / kassasysteem) terrecht bij het desbetreffende filiaal. Hierbij worden er diverse mailings verstuurd die het filiaal en de klant helpen bij de desbetreffende proefrit.

Checkout

Er zijn ook enkele aanpassingen gedaan in de checkout om deze klaar te maken voor de toekomst van Fietsenwinkel.nl. Zo wordt er gebruikt gemaakt van Pay als betaalprovider en hebben we stricte validatieregels gebouwd voor het telefoonnummer veld. Zodoende worden er enkel valide (internationale) telefoonnummers opgeslagen in de diverse software systemen van Fietsenwinkel.nl.

Sinds 2020 werken Fietsenwinkel.nl en JustBetter samen om het grootste e-bike platform van Nederland steeds weer te verbeteren. Samen groeien we ieder jaar weer naar een hoger niveau door een sterke samenwerking. JustBetter is flexibel, transparant en denkt echt met je mee!

Koen Duits

E-commerce Manager

Fietsenwinkel.nl Magento 2 koppelingen

Er is een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën