Rapidez

De keuze voor JustBetter .

PackagingDirect BV is het e-commercebedrijf achter meerdere gespecialiseerde online winkels in wegwerpartikelen en verpakkingen. Ze voorzien jaarlijks meer dan 20.000 klanten van een compleet assortiment duurzame en innovatieve producten, maar bieden ook een ruime keuze aan op maat bedrukte wegwerpartikelen en herbruikbare verpakkingen.

PackagingDirect heeft voor een partnership met JustBetter gekozen omdat ze op zoek waren naar een partij die hen kon helpen met het ontwikkelen van een razendsnelle Magento 2 webshop. Daarnaast was er behoefte aan een proactieve en ambitieuze manier van samenwerken. Samen zijn we de uitdaging aangegaan om een Rapidez webshop te ontwikkelen bovenop een bestaande Magento 2 installatie.

Specialismen

  • Development
  • Hosting

Platform

  • Magento 2
  • Rapidez

Flexibiliteit en korte lijnen

Bij JustBetter houden we van flexibiliteit en korte lijnen. Direct schakelen met ons team zorgt voor het beste resultaat. Met PackagingDirect werken wij dan ook volgens een Agile werkwijze. Dit houdt in dat er wordt gewerkt in overzichtelijke sprints, waardoor er altijd zicht is op de huidige en toekomstige online situatie. Samen bijven we de online situatie van PackagingDirect optimaliseren.

Een razendsnelle headless Rapidez frontend

De afgelopen jaren hebben we bij JustBetter diverse grote Magento 2 implementaties verzorgt. Bij veel implementaties merkten we dat frontend ontwikkeling van Magento 2 webshops veel onnodige complexiteit met zich mee brengt. JustBetter wilt haar klanten een toekomstbestendige oplossing aanbieden en werkt graag met nieuwe snellere technieken en heeft daarom Rapidez ontwikkeld. Rapidez zorgt ervoor dat je ‘snel’ een ‘razendsnelle’ Magento 2 webshop frontend neer kan zetten en gebruikt daarbij de kracht van Laravel.

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Magento 2 en Akeneo kennen voor ons geen geheimen. Zo hebben we voor PackagingDirect een krachtige Magento 2/Akeneo combinatie neergezet. PackagingDirect kan nu eenvoudiger en veel sneller producten en acties opvoeren. Zo hebben we een grote interne efficiency slag behaald.

Onze resultaten .

Op basis van het door PackagingDirect aangeleverde design zijn we samen aan de slag gegaan om een Rapidez webshop te ontwikkelen bovenop hun bestaande Magento 2 installatie. De nieuwe Rapidez installatie is multistore en multilanguage en bevat zowel B2B als B2C shops. Highlights zijn:

Eindeloos variëren

Het assortiment van PackagingDirect bevat veel producten met verschillende varianten en productopties. Bij het bestellen van bekers bijvoorbeeld kan de klant kiezen voor de variant met of zonder bedrukking. Aan deze varianten hangen productopties zoals het aantal bekers, het aantal kleuren bedrukking, spoedlevering en de keuze tussen een eerste bestelling of een herdruk. Op basis van deze productopties wordt de product prijs bepaald. De klant kan het product na configuratie direct bestellen of een offerte aanvragen.

Staffelkortingen

PackagingDirect verkoopt een verscheidenheid aan kleine producten, zoals plastic bekers, in bulk. Om grootschalige aankopen van deze producten te bevorderen, hebben we staffelkortingen geïmplementeerd. Hierdoor kan PackagingDirect eenvoudig bepalen bij welke hoeveelheid klanten korting krijgen en hoe hoog deze korting is.

Multiple wishlists

PackagingDirect bedient veel terugkerende B2B- en B2C-klanten. Met behulp van de multiple wishlist functie kunnen deze klanten eenvoudig meerdere bestellijsten aanmaken en de producten met één druk op de knop bestellen zodra de bestelling compleet is.

Rapidez checkout theme

De standaard Magento 2 checkout werkt niet prettig voor developers en biedt weinig mogelijkheden voor maatwerkwensen vanuit de klant. Voor PackagingDirect hebben we het Rapidez checkout theme ingezet. Deze voldoet volledig aan de wensen van de klant, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te passen. Een specialiteit is de btw-validatie via EU VIES (Systeem voor uitwisseling van btw-informatie van de Europese Commissie), waardoor btw-nummers van zakelijke klanten automatisch worden gevalideerd.

Daarnaast integreert het Rapidez checkout theme functionaliteiten zoals PostNL verzendopties en locatiegebonden afhaallocaties in het bestelproces. Door postcodevalidatie toe te voegen wordt ervoor gezorgd dat verzendingen correct worden afgehandeld. Verder biedt het theme uitgebreide verzendlogica op basis van zowel klantgegevens als de artikelen in de winkelwagen, wat bijdraagt aan een efficiënte en gepersonaliseerde checkout ervaring.

Packagingdirect shop

Groene pagespeed scores

Rapidez is ontwikkeld met een hoge pagespeed score als één van de belangrijkste doelen. Rapidez is zo snel omdat het geen gebruik maakt van de Magento frontend. Waar een Magento 2 frontend zwaar leunt op allerlei vormen van caching, heeft Rapidez geen caching nodig omdat het out-of-the-box al razendsnel is. Dit in combinatie met geoptimaliseerde hostingconfiguratie zorgt voor groene pagespeed scores bij PackagingDirect (uiteraard tot op zekere hoogte met externe scripts).

Reductie Magento extensies en maatwerk

Bij de overgang van standaard Magento naar Rapidez hebben we het aantal (betaalde) Magento extensies met 78% verminderd en het Magento maatwerk met 91%.

Eenvoudig contentbeheer middels Statamic

Contentpagina's beheren in Magento 2 werkt niet optimaal. Om het beheren van content zo eenvoudig mogelijk te maken voor PackagingDirect hebben we ervoor gekozen om Statamic in te zetten. Statamic is een content management systeem ontwikkeld middels Laravel. Dit zorgt ervoor dat Statamic stabiel, snel en veilig is. In Statamic hebben we verschillende type contentpagina's ontwikkeld voor PackagingDirect. De combinatie Rapidez/Statamic maakt het mogelijk om eenvoudig meerdere contentvormen te ontsluiten op de webshop. Zo kan PackagingDirect zonder development skills de contentpagina's geheel naar wens inrichten.

Snelle productverrijking middels Akeneo.

Dankzij de inzet van Akeneo kan PackagingDirect eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren en verrijken. Dit scheelt PackagingDirect veel tijd die ze nu kunnen besteden aan het optimaliseren van de webshop en marketingkanalen.

Samen met PackagingDirect zijn we continu bezig met het ontwikkelen van het ideale online landschap. Naast de Rapidez webshop zijn we momenteel bezig met het ontwikkelen van diverse koppelingen en tooling om de bedrijfsprocessen van PackagingDirect optimaal te laten verlopen. Stay tuned!

JustBetter is al geruime tijd een waardevolle partner voor Bordex Packaging. Zo hebben zij onlangs een re-design van onze webshop doorgevoerd, waarbij JustBetter hun geavanceerde in-house technologie, genaamd Rapidez, heeft toegepast. Dit heeft niet alleen geresulteerd in een frisse, en moderne uitstraling, maar het verbetert ook de user experience en vermindert de operationele activiteiten. Dankzij deze verandering zijn wij nu in staat om snel door te kunnen bouwen aan onze multistore-strategie. De flexibiliteit en schaalbaarheid van deze technologie hebben onze online aanwezigheid versterkt en stellen ons in staat om snel in te spelen op veranderende markteisen. Wat onze samenwerking met JustBetter echt onderscheidt, is de brede expertise die verder reikt dan alleen webshopontwikkeling. Zo staan zij ons momenteel bij met het naadloos koppelen van verschillende systemen binnen onze IT-archtectuur. Hun proactieve benadering en toewijding aan het begrijpen van onze specifieke behoeften hebben onze bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. Wij kijken uit naar een blijvend succesvolle samenwerking in de toekomst.

Robert

Project Manager

PackagingDirect Magento 2 koppelingen .

Er is een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën