Onze vacatureteksten kunnen nog zo goed zijn, maar het verhaal van een werknemer bij JustBetter zelf telt natuurlijk veel zwaarder.

We geven je daarom een kijkje in de werkdag van onze JustBetter collega Jordy de Vulder.

Begin van de dag

Na ongeveer een half uur reizen vanuit Hoorn kom ik aan op kantoor. We zitten in een splinternieuw pand ‘de Hub’ dat dichtbij station Alkmaar ligt, dus dat is ideaal. Nadat ik vol goede moed “Goedemorgen” heb geroepen door het kantoor haal ik koffie voor mezelf, maar als ik in een goede bui ben haal ik ook koffie voor mijn collega’s ;-). We werken bij JustBetter Agile volgens een tweewekelijkse heartbeat. Dit betekent dat we een keer in de twee weken een sprintplanning hebben. Hierdoor weet ons team precies wat er te wachten staat. Erg prettig gezien ik graag in teamverband werk en samen successen behalen (en vieren :)) vind ik belangrijk. Tijdens de daily stand-up beantwoord ik telkens de drie vragen:

  1. Wat heb ik bereikt sinds de vorige daily standup?
  2. Wat ga ik vandaag bereiken?
  3. Verwacht ik obstakels, en kan het team me daarbij helpen? Door de daily standups wordt het waarschijnlijk dat we de tweewekelijkse sprintplanning behalen. Helaas hebben sommige collega’s niet door dat ik deelneem aan de daily standup, aangezien ze met mijn lengte (lees: 1,73 meter) denken dat ik gewoon zit in plaats van sta.

In de loop van de dag

Werken wij natuurlijk! Samen met mijn front-end buddy Lonneke, die overigens ook naast me zit tackelen we complexe front-end uitdagingen voor onze klanten. Naast ‘front-enden’ heb ik ook een passie voor design. Ik wissel mijn front-end werkzaamheden af met design werkzaamheden, zodat het werk erg gevarieerd blijft. Zo kan een dag bestaan uit een design maken voor een nieuwe Magento 2 webshop en deze presenteren aan de klant tot het uitvoeren van front-end werkzaamheden op de platformen Magento 1, Magento 2 en WordPress. Daarnaast werk ik momenteel hard aan mijn skills om binnenkort ook mee te draaien in de Laravel projecten die wij voor klanten zoals Stegman en BnB Loved uitvoeren.

Het team

Na het lopen van twee stages bij JustBetter mocht ik hier na het afronden van mijn studie blijven werken, een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen. Een belangrijke beweegreden hiervoor is het hechte team en de ‘geen-hiërarchie mentaliteit’. Als iets niet lukt kan ik altijd vragen stellen aan mijn collega’s en als er privé iets aan de hand is kan ik altijd op ze terugvallen. Gelukkig kunnen we dit soort gesprekken ook voeren op de vrijdagmiddag borrel. Door de verschillende activiteiten die we naast het werk doen hebben we elkaar goed leren kennen, zo weten al mijn collega’s na het laatste bedrijfsuitje dat ik de ultieme wipe-out koning ben! Het belangrijkst aan mijn werk vind ik de uitdaging om steeds weer nieuwe dingen te leren. Zo kan ik mezelf continue blijven ontwikkelen en blijft het werk leuk.

De projecten

Op dit moment werk ik aan de ontwikkeling van een nieuwe Magento 2 webshop voor Ranzijn tuin en dier. Persoonlijk vind ik het ideaal dat ik bij het volledige ontwikkeltraject ben betrokken. Doordat ik design en front-end doe, kan ik tijdens het designen gelijk rekening houden met eventuele front-end struggles. Ik merk dat ik hierdoor vaak efficiënter kan werken, wat uiteindelijk ook beter is voor de klant.

Vrije tijd

Natuurlijk doe ik ook nog dingen naast werken bij JustBetter. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sporten, gamen en Netflixen ;)

Meer weten over werken bij JustBetter? Bekijk onze vacatures.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën