De keuze voor JustBetter .

Statamic

Ruiter Dakkapellen is de grootste dakkapellen specialist van Nederland. Ruiter dakkapellen heeft meer dan 40 jaar aan kennis en ervaring in dakkapellen. Van kunstof tot houten dakkapellen, Ruiter Dakkapellen creëert meer levensruimte in iedere woning.

Ruiter Dakkapellen was opzoek naar een partij die hen kon helpen bij het designen en ontwikkelen van een nieuwe website. Daarnaast was voor Ruiter Dakkapellen vertrouwen en een krachtige scrum samenwerking gedurende het gehele proces belangrijk, zowel in het design als in het ontwikkel traject. Ruiter Dakkapellen heeft voor JustBetter gekozen omdat wij aan deze wensen voldoen. We hebben voor Ruiter Dakkapellen middels Statamic een website ontwikkeld waar beleving en sfeer een grote rol speelt.

Specialismen

  • UX design
  • Full stack development
  • Super snelle hosting

Platform

  • Statamic
  • Laravel

Specialist in Statamic

In het verleden hebben we bij JustBetter websites ontwikkeld middels WordPress. Dit had als nadeel dat de ontwikkeling traag ging en de oplossingen niet 100% future proof waren. Wij bieden onze klanten graag een toekomstbestendige oplossing aan, daarom ontwikkelen we websites middels Statamic. Statamic is een content management systeem ontwikkeld middels Laravel. Dit zorgt ervoor dat Statamic stabiel, snel en veilig is. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden voor Ruiter Dakkapellen.

Een op maat UX design traject

We hebben samen met Ruiter Dakkapellen en Ape to Zebra meerdere creatieve sessies gehouden om alle design wensen in kaart te brengen. Deze wensen hebben we in combinatie met onze eigen best practices en de laatste design trends verwerkt in het design van de nieuwe website. De website heeft een professionele en sfeervolle uitstraling die goed past bij Ruiter Dakkapellen en haar klanten.

Flexibiliteit en korte lijnen

Bij JustBetter houden we van flexibiliteit en korte lijnen. Direct schakelen met ons team zorgt voor het beste resultaat. Met Ruiter Dakkapellen werken wij dan ook volgens een Agile werkwijze. Dit houdt in dat er wordt gewerkt in overzichtelijke sprints, waardoor er altijd zicht is op de huidige en toekomstige online situatie. Samen bijven we de website van Ruiter Dakkapellen optimaliseren. Om zo samen het beste uit de online business van Ruiter Dakkapellen te halen.

Onze resultaten .

We zijn samen met Ruiter Dakkapellen de uitdaging aangegaan om een website te ontwikkelen met de optimale gebruikerservaring voor de bezoeker. Dit houdt in dat de website super snel en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is er gefocust op het creëren van de juiste beleving voor de potentiële klant. De oude website was gedateerd en voldeed niet meer aan de huidige design en ontwikkel standaarden, daarnaast sprak de website niet langer de gewenste doelgroep aan. Samen met Ruiter Dakkappelen en Ape to Zebra zijn we de uitdaging aan gegaan om een stijl te creëren die past bij Ruiter Dakkappelen.

Een website met ruimte om te groeien

Ruiter Dakkapellen heeft als hoofddoel om hun klanten meer ruimte te geven in hun eigen huis, zodat zij, ondanks bijvoorbeeld gezinsuitbreiding in hun vertrouwde woning kunnen blijven. Dit gevoel en de beleving van ruimte zijn doorgetrokken in de nieuwe website van Ruiter Dakkapellen. Het verhogen van het aantal online conversies is een belangrijk doel van de nieuwe website, naast het overbrengen van het Ruiter Dakkapellen gevoel.

Om deze doelen samen met Ruiter Dakkapellen te bereiken, hebben we gekozen voor een uitgebreid design traject. We hebben een grondige analyse gemaakt van de beschikbare data uit het verleden om de belangrijkste pagina's, interacties en conversie momenten vast te stellen. Op basis van deze data en meerdere inspiratiesessies met Ruiter Dakkapellen en Ape to Zebra, hebben we de visuele ontwerpen ontwikkeld. Het visuele ontwerp is component based en van alle componenten zijn meerdere varianten gepresenteerd. Aan de hand van deze componenten zijn de verschillende pagina's opgebouwd. Gezien de frontend in globale componenten is opgebouwd zijn deze gemakkelijk aanpasbaar en toepasbaar in de gehele website. Dit maakt het eenvoudig voor Ruiter Dakkapellen om zelf pagina's te toe te voegen en te optimaliseren.

Statamic website ruiter

De kracht van beleving

Een van de hoogtepunten van de website is de slider op de homepage, waarbij 3D-rendering is gebruikt om een realistische ervaring te creëren van de ruimte die een dakkapel kan geven. Naast de slider is er ook veel aandacht besteed aan de verschillende micro-animaties. Deze animaties voegen een extra laag van interactiviteit toe aan de website en zorgen zo voor de juiste beleving bij de bezoeker.

Groene pagespeed scores

Wij werken graag met de nieuwste en snelste technieken. Voor het ontwikkelen van de website van Ruiter Dakkapellen hebben we daarom Statamic ingezet. Statamic is ontwikkeld middels Laravel en maakt gebruik van nieuwe en snellere technieken. De flat database van Statamic zorgt dat pagina’s zowel op de frontend als in de backend snel laden. Dit in combinatie met geoptimaliseerde hosting configuratie en een aantal JustBetter snelheid optimalisaties zorgt voor groene pagespeed scores bij de Ruiter Dakkapellen website.

JustBetter heeft onze, niet altijd makkelijke, wensen uitstekend vertaald naar een hoogstaande website waar wij trots op zijn. En door continue doorontwikkeling en optimalisaties, blijft onze website altijd up-to-date en voldoen aan de laatste eisen. Wij zijn zeer tevreden over het vakkundige, slagvaardige team van JustBetter!

Patricia de Kort

Marketing en communicatie manager

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën