In het begin van 2020 zijn wij begonnen met het ontwikkelen van Magento 2 webshops met onze krachtige Rapidez frontend. Sindsdien hebben we ons gefocust op het doorontwikkelen van Rapidez. Nu, in het tweede kwartaal van 2023, delen we graag de status van Rapidez!

High performance e-commerce

Rapidez is ontwikkeld als een alternatief voor de standaard Magento 2 en PWA frontend. Het is ontwikkeld met behulp van de nieuwste en snelste technieken en maakt gebruik van de kracht van Laravel. Dit heeft als groot voordeel dat Rapidez, in tegenstelling tot de Magento frontend, standaard een hoge performance biedt. We hebben ervaren dat dit zorgt voor uitstekende Google Lighthouse scores en daarmee een betere organische ranking. Bovendien zorgt de snelle laadtijd voor een fijne gebruikerservaring en een hoger conversiepercentage.

Naast de snelle laadtijden voor de bezoeker, ligt de ontwikkelsnelheid met Rapidez ook nog eens twee tot drie keer hoger. Dit bespaart onze klanten ontwikkeltijd/kosten en verhoogt het ontwikkelplezier voor frontend developers. We zijn continu bezig met het optimaliseren van Rapidez om de performance hoog te houden en het ontwikkelen middels Rapidez zo plezierig mogelijk te maken! Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen? Check de Rapidez roadmap!

Rapidez packages

Naast het optimaliseren van de Rapidez core zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van Rapidez packages. De meeste Magento 2 webshops leunen namelijk op third-party extensies die standaard geen ondersteuning bieden voor een headless of PWA frontend. Om deze extensies standaard te laten werken in Rapidez hebben we verschillende Rapidez packages ontwikkeld, waardoor de meest gebruikte Magento 2 extensies nu standaard werken in de Rapidez frontend. Hierdoor kunnen onze klanten gebruik blijven maken van hun favoriete extensies zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en performance van de webshop. Bekijk hier alle Rapidez Packages !

Rapidez cases

Ondertussen hebben we vijf Magento 2 webshops live gezet met een razendsnelle headless Rapidez frontend voor Ranzijn tuin & dier, Barrel Brothers, Drank.nl, Veldman Slijptechniek en Right Spirits! We zijn trots op de Magento 2/Rapidez webshops die we hebben ontwikkeld en de resultaten die we samen met onze klanten hebben behaald! Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van Magento 2/Rapidez webshops voor Vlaming Groep, PackagingDirect en Rozenkelim! Hierover later meer!

Ontwikkelen middels Rapidez heeft er dus voor gezorgd dat we de verouderde Magento 2 frontend volledig loslaten. Dit heeft ontwikkelplezier bij onze frontend developers, tevreden klanten, uitstekende lighthouse scores en een fijne gebruikerservaring voor bezoekers opgeleverd!

Meer weten over de mogelijkheden van Rapidez? Bekijk: https://rapidez.io/. Geïnteresseerd in een Magento 2 webshop met razendsnelle Rapidez frontend? Neem contact met ons op!

Ranzijn tuin & dier

Magento 2 met een razendsnelle headless Rapidez frontend!

Barrel Brothers

Magento 2 met een Rapidez frontend en een Microsoft Dynamics Navision koppeling!

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën