Rapidez

De keuze voor JustBetter .

Drank.nl is ooit begonnen vanuit passie met het shaken van cocktails in verschillende cocktailbars en het bezoeken van drankproeverijen. Inmiddels weten ze echt alles over drank en delen ze hun kennis en ervaring op Drank.nl. Waar iedereen zijn of haar favoriete drank gemakkelijk kan bestellen. Voor een goede prijs en met gastvrije service. Naast de webshop hebben ze een winkel "De Boetiek" in Den Haag waar iedereen welkom is om dranken te komen ruiken en proeven.

Drank.nl was op zoek naar een partij die hen zowel kon helpen met het ontwikkelen van een razendsnelle Magento 2 webshop, als het vereenvoudigen van het assortimentsbeheer en het ontwikkelen van een Microsoft Dynamics Navision koppeling. Daarnaast was er behoefte aan een proactieve en ambitieuze manier van samenwerken. Dankzij de inzet van Akeneo (PIM-systeem) en de Microsoft Dynamics Navision koppeling is intern een flinke efficiencyslag doorgevoerd. Daarnaast worden de klanten beter bediend door de nieuwe Magento 2 webshop met razendsnelle Rapidez frontend.

Specialismen

  • Magento 2
  • Laravel
  • Maatwerk koppelingen
  • Akeneo
  • Hosting

Platform

  • Magento 2
  • Rapidez

Diverse maatwerk koppelingen

Voor Drank.nl hebben we een aantal maatwerk koppelingen ontwikkeld. Zo hebben we Magento 2 aan Akeneo gekoppeld en Microsoft Dynamics Navision aan Magento 2 en Akeneo. Deze koppelingen hebben voor een grote efficiency slag binnen Drank.nl gezorgd.

Een razendsnelle headless Rapidez frontend

De afgelopen jaren hebben we bij JustBetter diverse grote Magento 2 implementaties verzorgt. Bij veel implementaties merkten we dat frontend ontwikkeling van Magento 2 webshops veel onnodige complexiteit met zich mee brengt. Wij willen onze klanten een toekomstbestendige oplossing aanbieden en werken graag met de nieuwste snellere technieken, daarom hebben we Rapidez ontwikkeld. Rapidez zorgt ervoor dat je dankzij de kracht van Laravel ‘snel’ een ‘razendsnelle’ Magento 2 webshop frontend neer kan zetten.

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Magento 2 webshops kennen voor ons geen geheimen meer. Zo hebben we samen met Drank.nl een innovatieve, multistore Magento 2 webshop neergezet met een supersnelle headless frontend. Daarnaast hebben we door de krachtige combinatie met Akeneo een grote interne efficiency slag behaald. Drank.nl kan nu veel sneller en eenvoudiger producten opvoeren.

Onze resultaten .

Drank.nl - Rapidez - Magento 2 - Akeneo .

We zijn samen met Drank.nl de uitdaging aangegaan om een nieuwe Magento 2 webshop te ontwikkelen headless frontend te ontwikkelen voor de bestaande Magento 2 webshop. Dankzij het vertrouwen van Drank.nl in JustBetter hebben we Rapidez hiervoor kunnen inzetten, een toekomstbestendige oplossing gebasseerd op de nieuwste technieken.

Groene pagespeed scores

Rapidez is ontwikkeld met een hoge pagespeed score als één van de belangrijkste doelen. Rapidez is zo snel, omdat het geen gebruik maakt van de Magento 2 frontend. Waar een Magento 2 frontend zwaar leunt op allerlei vormen van caching, heeft Rapidez geen caching nodig gezien het out-of-the-box al razendsnel is. Dit in combinatie met geoptimaliseerde hostingconfiguratie voor Magento 2 & Rapidez zorgt voor groene pagespeed scores bij Drank.nl (uiteraard tot op zekere hoogte met externe scripts).

Eenvoudig contentbeheer middels Strapi

Contentpagina's beheren in Magento 2 werkt niet optimaal. Om het beheren van content zo eenvoudig mogelijk te maken voor Drank.nl hebben we ervoor gekozen om Strapi in te zetten. Strapi is een headless open-source cms. In Strapi hebben we verschillende type contentpagina's ontwikkeld voor Drank.nl. Deze kunnen eenvoudig worden ingericht door Drank.nl. Zo kan Drank.nl zonder development skills de content pagina's geheel naar wens inrichten.

Dranknl shop
Drank.nl uitgelicht

Een Magento 2 webshop met razendsnelle headless Rapidez frontend en een Microsoft Dynamics Navision koppeling!

Eenvoudig en snel productverrijking in Akeneo.

Dankzij de inzet van Akeneo kan Drank.nl eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren en verrijken. Dit scheelt Drank.nl tijd die ze nu kunnen besteden aan het uitzoeken van de lekkerste dranken en optimaliseren van de webshop.

Een super snelle zoekfunctie dankzij Elasticsearch.

Het inzetten van Elasticsearch zorgt supersnel voor de juiste zoekresultaten. Naast het standaard zoeken in producten is het middels maatwerk mogelijk gemaakt om te zoeken binnen contentpagina’s en categorieën. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Maatwerk checkout

De standaard Magento 2 checkout werkt niet prettig voor developers en bied weinig mogelijkheden voor maatwerk wensen vanuit de klant. Voor Drank.nl hebben we in Rapidez op basis van een maatwerk design een checkout ontwikkeld. Deze voldoet volledig aan de wensen van de klant, is eenvoudig aan te passen en werkt gebruiksvriendelijk.

DrankNL mockup

Drank.nl Magento 2 koppelingen .

Er is een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën