De kracht van het inzetten van een Product Informatie Management (PIM) systeem op het gebied van e-commerce is de afgelopen jaren snel duidelijk geworden.

Staan jouw e-commerce activiteiten nog in de kinderschoenen of heb je nog nooit gehoord van een PIM systeem? Wellicht loop je nu al tegen de bekende product informatie beheer problemen aan? Is producten aanmaken bijwerken en verrijken een tijdrovend proces? Moet de productinformatie beschikbaar komen in verschillende kanalen (webshop, mobiele app, social media, Marktplaats etc) en/of in meerdere talen en kost dit veel tijd? Dan is een PIM systeem de perfecte oplossing! De 5 belangrijkste voordelen van het inzetten van een PIM systeem zijn:

1. Verhoogt het conversiepercentage van jouw webshop

Aantrekkelijke en correcte productinformatie verhoogt de kans op een aankoop in jouw webshop! Uit onderzoek van Akeneo onder haar gebruikers is gebleken dat door de inzet van Akeneo als PIM systeem het conversiepercentage gemiddeld 4x zo hoog werd en het aantal retouren 40% minder.

2. Enorme tijdwinst met het beheren van productinformatie op elk kanaal

Doordat jouw productinformatie op een centrale plek beheerd wordt en je dit ook nog eens in een overzichtelijke interface kan doen bespaar je kostbare tijd.

3. Verlaag het risico op onjuiste productinformatie

Middels een PIM systeem verlaag je het risico op onjuiste productinformatie. Alle data wordt consistent en met vooraf bepaalde ingevoerde regels opgeslagen. Hierdoor is de kans op fouten aanzienlijk kleiner.

4. Snellere time-to-market

Gezien je de productinformatie maar op een plek moet invoeren heb je naast de geboekte tijdwinst ook nog eens een product sneller online beschikbaar voor jouw doelgroep.

5. Betrek jouw leveranciers

De kans is groot dat jouw webshop samenwerkt met meerdere product leveranciers. Elke leverancier heeft eigen formaten en standaarden voor het aanleveren van productinformatie. Met een PIM systeem kan je al deze informatie (geautomatiseerd) inlezen. Hierdoor kan er snel gestart worden met het verrijken van de aangeleverde content.

Onze keuze: Akeneo Wij zetten voor onze klanten altijd Akeneo in wanneer er behoefte is aan een PIM systeem. Akeneo past goed bij onze open source filosofie en is eenvoudig te koppelen aan webshops (met name Magento). Akeneo is een flexibel en gebruiksvriendelijk PIM systeem met oneindig veel mogelijkheden om voor alle kanalen productdata toe te voegen te verrijken. Dit maakt het productinformatie beheer een stuk eenvoudiger voor onze klanten.

Pim systeem Akeneo magento 2

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën