Wat is Rapidez?

Rapidez zorgt ervoor dat je ‘razendsnel’ een ‘razendsnelle’ Magento 2 webshop neer kan zetten. Door onze grote Magento 2 implementaties bij onze klanten kennen wij de sterke en zwakke punten van Magento 2 door en door. Een zwak punt is bijvoorbeeld de snelheid van de webshops en snelheid van ontwikkelen met Magento 2. Hier hebben we bij JustBetter verandering in gebracht. We zijn al meer dan een jaar bezig met het ontwikkelen van een headless Magento 2 product. Dit is Rapidez geworden.

Het idee achter Rapidez is om een razendsnelle headless frontend te hebben voor je Magento 2 webshop die eenvoudig en snel aan te passen is voor developers. Dit maakt Magento 2 development een stuk interessanter, leuker en sneller. De kracht van Magento 2 (de backend) blijft zoals deze is.

Het doel is om Rapidez open source uit te brengen zodat iedereen hiervan kan profiteren en kan helpen het product verder te ontwikkelen. We hebben met Ranzijn Tuin & Dier een eerste Rapidez showcase ontwikkeld om zodoende de kracht van Rapidez in de praktijk te testen.

Ranzijn Tuin & Dier Click & Collect middels Rapidez!

Door de wet en regelgeving rondom het coronavirus was Ranzijn Tuin & Dier genoodzaakt om haar winkels te sluiten voor planten en tuinbenodigdheden. De winkels mochten enkel nog diervoeding en -benodigdheden aanbieden. Om ook de planten en tuinbenodigdheden aan te blijven bieden aan haar klanten hebben wij 2 webshops middels Rapidez ontwikkeld volgens het Click & Collect model. Een bezoeker kon online shoppen en een tijdslot in een vestiging kiezen om zijn/haar gekochte producten op te halen. Voor ons was dit een ideale showcase om Rapidez samen met Ranzijn Tuin & Dier in de praktijk te brengen.

De verschillende voorraad bronnen en niveaus zijn opgezet middels de Multi Source Inventory module van Magento 2. Verder worden de twee Rapidez webshops gevoed middels PIM Systeem Akeneo. In de checkout van de twee Rapidez webshops werd uiteraard rekening gehouden met de huidige wet en regelgeving (minimaal 4 uur tussen bestellen en afhalen, X personen per tijdslot etc). Nu de winkels weer op afspraak open zijn is de keuze gemaakt om click en collect tijdelijk offline te halen. Benieuwd naar de kracht van Rapidez? Bekijk hier de demo.

Rapidez Learnings:

  • 4x 100 lighthouse scores zijn behaald.
  • Server side analytics is essentieel.
  • Magento 2 development gaat tot 5x sneller met Rapidez.
  • Twee razendsnelle webshops.

Fietsenwinkel.nl

Het reorganiseren en verbeteren van het e-commerce landschap.

Tuinmeubelen.nl

Op zoek naar een super snelle en converterende Magento 2 webshop.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën