Magento is een van de bekendste open-source e-commerce platformen.

Eind 2015 is het Magento 2 platform gelanceerd. Inmiddels is Magento 2 al een tijdje op de markt en zijn de meeste kinderziektes uit het platform gehaald. Qua groeimogelijkheden voor je webshop is dit moment zeer interessant om over te stappen naar Magento 2. Wij hebben de belangrijkste redenen om over te stappen van Magento 1 naar Magento 2 voor je op een rijtje gezet:

1. Migratiedienst JustBetter

Wij hebben al meerdere webshops succesvol gemigreerd van Magento 1 naar Magento 2. Dit doen wij door onze zelf ontwikkelde migratie dienst in te zetten. Daarnaast kunnen wij je razendsnel up and running krijgen met een Magento 2 webshop door ons flexibele zelf ontwikkelde thema. Oftewel door onze ervaring van Magento 1 naar Magento 2 migraties en zelf ontwikkelde tools is de time-to-market van jouw Magento 2 webshop zeer klein geworden.

2. Beschikbaarheid extensies Magento 2

Als je nu een Magento 1 webshop hebt en overstapt naar Magento 2 hoef je niet bang te zijn om geen gebruik meer te kunnen maken van je huidige extensies. Vrijwel alle Magento 1 extensies zijn nu ook beschikbaar gemaakt voor Magento 2 (Magento 2 bied meer dan 1500 extensies aan), waardoor overstappen soepel kan verlopen. Alleen maatwerk extensies hebben uiteraard aanpassingen nodig.

3. Magento 2 is een volledig schaalbaar platform

Magento 2 is volledig schaalbaar en in te richten naar jouw wensen. Magento 2 is daarom geschikt voor kleine en grote webshops.

4. Magento 2 is een open-source platform

Magento 2 is een open-source platform (gratis te gebruiken) met een grote developers community. Er is uitgebreide ondersteuning beschikbaar in de vorm van documentatie, online ondersteuning en trainingen. Dit zorgt ervoor dat optimalisaties en updates sneller en eenvoudiger en kunnen worden doorgevoerd.

overstappen magento 1
magento 1 naar magento 2

Wat zijn de voordelen van Magento 2?

Er zijn veel overeenkomsten tussen Magento 1.9 en Magento 2. Toch is Magento 2 een volledig nieuw opgebouwd platform met een andere interne architectuur en meer systeemeisen. Magento 2 heeft een aantal voordelen ten opzichte van Magento 1.9:

  • Magento 2 is mede dankzij technieken als Varnish en Full Page Caching sneller
  • Magento 2 is dankzij een een aangepaste bestandsstructuur veiliger
  • Magento 2 is dankzij diverse nieuwe functies vriendelijker voor zoekmachines;
  • Magento 2 kent een geheel nieuwe interface wat soepel en gebruiksvriendelijk werkt;
  • Ons eigen Magento 2 thema kent zeer snelle laadtijden waardoor er goede resultaten met onze

Magento 2 webshops worden behaald. Kortom, je webshop wordt sneller, veiliger, gebruiksvriendelijker en makkelijker beheerbaar.

Overstappen naar Magento 2 is dus in veel gevallen zeker de moeite waard. Wij hebben voor veel van onze klanten een Magento 2 webshop ontwikkeld en het overstap traject samen doorlopen. Wij adviseren je dan ook graag over de volgende stap van Magento webshop!

Loungeset

Snelle & innovatieve Magento 2 webshops

Ranzijn Tuin & Dier

Een sterk verbeterd e-commerce landschap.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën