Het verschil moet er zijn

Veel grote webshops gebruiken Magento (2) als e-commerce platform en het aantal gebruikers groeit nog steeds. Er zijn twee edities van Magento, Magento Enterprise Edition en Magento Community Edition. Magento Enterprise Edition is een betaalde licentie en Magento Community Edition is gratis. Voor de de meeste webshops volstaat de Magento Community Edition, maar wat zijn de verschillen tussen Magento Enterprise Edition en Magento Community Edtion?

Waarom Magento Enterprise Edition?

Magento Enterprise Edition wordt meestal gebruikt door grote webshops. Dit komt mede door de hoge licentiekosten van Magento Enterprise Edition. De prijzen voor een Magento Enterprise Edition licentie beginnen vanaf €22.000. De licentiekosten worden mede berekend doormiddel van de jaaromzet. Dit wordt per bedrijf apart berekend en is ook afhankelijk van de wensen van de klant. Deze wensen kunnen bijvoorbeeld koppelingen zijn met PIM systemen of boekhoudsystemen.

Magento Enterprise Edition bevat aanvullende functies die Magento Community Edition niet standaard heeft, waardoor je de functionaliteiten in je webshop kan uitbreiden. Dit kan je ook bereiken door third-party of eigen extensies te gebruiken. Andere voordelen van Magento Enterprise Edition zijn 24/7 technische support met Gold Support SLA, een betere standaard zoekfunctie dankzij Solr Search en een aantal extra standaard functionaliteiten zoals cadeaubonnen en in-store credits.

Waarom Magento Community Edition?

Wij gebruiken voor al onze klanten Magento Community Edition. Waarom kiezen wij voor Magento Community Edition?

  • Magento Community Edition is gratis, dit scheelt dus minimaal €22.000 per jaar aan licentie kosten.
  • Dankzij onze eigen (meer dan 40) en third party Magento 2 extensies kunnen we de functionaliteiten van Magento Enterprise Edition realiseren in de Magento Community Edition zonder de standaard hoge kosten.
  • Het kennis niveau van onze eigen developers en de developers in de Magento community ligt zo hoog dat support weinig toegevoegde waarde heeft.
  • Wij gebruiken Algolia voor een optimale zoekfunctie in Magento 2 en hebben Solr Search dus niet nodig.
  • De developers community van Magento ontwikkelt voortdurend extensies voor nieuwe functionaliteiten, zodat de webshops van onze klanten voorlopers in de markt.

Conclusie

Magento Enterprise Edition wordt dus pas interessant als je een jaaromzet draait van €5.000.000 of meer. Je bent dan ongeveer 0,5% kwijt van je jaaromzet voor de licentie van Magento Enterprise.

Voor de meeste bedrijven voldoet Magento Community Edition, gezien je de basis functionaliteiten eenvoudig kan uitbreiden met extensies. Meestal is Magento Enterprise Edition onnodig duur, omdat dezelfde functionaliteiten gemaakt kunnen worden voor Magento Community Edition. Bekijk kritisch wat voor jou de voordelen zijn van Magento Enterprise Edition, voordat je een beslissing neemt.

Twijfels? Neem contact met ons op! We helpen je graag bij het nemen van deze beslissing.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën