De nieuwste Magento 2 update Magento 2.4 is beschikbaar! Deze versie van Magento 2 brengt een aantal nieuwe en verbeteringen van bestaande functionaliteiten met zich mee. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Security verbeteringen: 2 factor authentication

Volgens Magento wordt 81% van de datalekken veroorzaakt door zwakke of gestolen wachtwoorden. 2 factor authentication (2FA) is daarom een belangrijk element in de Magento 2.4 update. De 2FA wordt vanaf 2.4 standaard ingesteld voor alle Magento admin gebruikers. De 2FA is verplicht en kan dus niet worden uitgeschakeld. Zeker nu veel mensen vanuit huis werken is het gevaar om gehackt worden groter. 2FA beschermt jouw webshop hier tegen.

In-store pickup: online aankopen, offline afhalen

Steeds vaker doen klanten online een aankoop en die ze vervolgens ophalen in de fysieke winkel. Dit zorgt voor een verbinding tussen de webshop en de fysieke winkel. Vooral in deze tijd na de strikte corona maatregelen kan in-store pickup klanten stimuleren om weer aankopen te doen in de fysieke winkel. Volgens Business Insider geeft 85% van de klanten namelijk aan extra aankopen te doen bij het afhalen van een order. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om in de checkout een gewenste afhaallocatie te selecteren en informatie zoals openingstijden van afhaallocaties te bekijken. Na het plaatsen van een bestelling kan een medewerker de klant met één druk op de knop laten weten wanneer de bestelling opgehaald kan worden.

Een nieuwe gebruiksvriendelijke media gallery

De nieuwe media gallery moet een stuk gebruiksvriendelijker en sneller gaan werken. Zo gaat zoeken en filteren volgens Magento tot 30 keer sneller in de nieuwe media gallery. Daarnaast wordt het beheren van afbeeldingen en video's een stuk eenvoudiger. Er kunnen bijvoorbeeld nieuwe afbeeldingsdetails worden toegevoegd, zoals hoe vaak en waar een afbeelding wordt gebruikt. Verder heeft de nieuwe media gallery een integratie met Adobe Stock en de mogelijkheid om gebruikers gecontroleerde toegang te geven tot media.

magento 2 snelheid problemen

Speciaal voor B2B Magento 2 webshops

Order approval workflows

De nieuwe order approval workflows voor B2B webshops maken het eenvoudiger voor B2B klanten om het goedkeuringsproces voor orders te beheren. Aan de hand van een formulier kunnen goedkeuring regels worden ingesteld op basis van bijvoorbeeld SKU, orderwaarde en transportkosten. Zo kan een junior medewerker een order vast klaar zetten en krijgt de manager een melding dat er een order klaar staat om goed te keuren. Pas na goedkeuring wordt de order geplaatst. Klanten hebben overzicht in hun geplaatste inkooporders, goedkeuringsstatus en orderhistorie. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om zonder maatwerk verschillende approval workflows te faciliteren in je Magento 2 webshop.

Seller-assisted shopping

De functionaliteit seller-assisted shopping houdt in dat je vanuit de Magento backend kan inloggen als klant. Dit kan handig zijn wanneer je de klant wil begeleiden bij bijvoorbeeld het plaatsen van een order of het aanmaken van goedkeuring regels.

Meer weten?

In de Magento 2.4 update zitten uiteraard nog meer nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Wil je meer weten over de Magento 2.4 update of advies over andere uitdagingen in jouw Magento 2 webshop? Neem contact met ons op om een afspraak te maken of vraag een kosteloos online e-commerce consult aan!

Ranzijn Tuin & Dier

Een sterk verbeterd e-commerce landschap.

Loungeset

Op zoek naar een super snelle en converterende Magento 2 webshop.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën