De belangrijkste uitdagingen voor Magento 2 webshops

Wij nemen regelmatig bestaande Magento 2 webshops over. In het overnametraject en bij de ontwikkeling van onze Magento 2 webshops komen we veel dezelfde uitdagingen tegen. Gelukkig is voor onze Magento 2 developers geen uitdaging te groot. We hebben de meest voorkomende uitdagingen op een rijtje gezet

Productinformatie management

Het belangrijkste onderdeel van een webshop zijn natuurlijk de producten. Toch zien we te vaak dat productinformatie onvolledig of onjuist op een webshop staat. Dit zorgt vaak voor meer retouren, een lager conversiepercentage en ontevreden klanten. Wij zetten daarom bij bijna al onze klanten Akeneo in. Akeneo is een flexibel en gebruiksvriendelijk PIM systeem met oneindig veel mogelijkheden om voor alle kanalen productdata toe te voegen te verrijken. Dit maakt het beheren van product informatie een eitje voor onze klanten.

Magento 2 is traag

Snelheid is een belangrijk aspect bij het ontwikkelen van een succesvolle webshop. Helaas is dit een aspect waar veel Magento 2 webshops problemen mee hebben. Magento 2 is een volwaardig e-commere platform met oneindig veel mogelijkheden. Magento is groot en daardoor by default niet het snelste systeem. Er is specifieke kennis benodigd om Magento 2 zo te optimaliseren dat het super snel werkt. Onze Magento 2 developers hebben veel ervaring met het optimaliseren van de snelheid van Magento 2 webshops. Zo kunnen zij met verschillende tweaks de snelheid van Magento 2 webshops optimaliseren.

magento 2 snelheid problemen

Magento 2 extensies

Magento 2 is een zeer flexibel platform. Dankzij de verschillende extensies die ontwikkeld worden voor Magento 2 kan het platform verrijkt worrden met allerlei functionaliteiten. Echter hebben deze extensies ook grenzen en zijn niet alle extensies kwalitatief even goed. Bij de overname van een Magento 2 webshop vervangen we deze extensies met kwalitatieve extensies van derde partijen of onze eigen maatwerk extensies. Zo kunnen onze klanten het maximale uit Magento 2 halen.

Contentbeheer

Elke webshop heeft contentpagina's in de vorm van de klantenservice pagina's tot tips en advies over het gebruik van producten. Helaas is Magento 2 geen WordPress waar marketeers eenvoudig zelf de lay-out van contentpagina’s kunnen bepalen. Je zit vaak vast aan een standaard lay-out waardoor de pagina’s niet altijd even gebruiksvriendelijk zijn. Gelukkig heeft Magento recent een pagebuilder gelanceerd. De pagebuilder juist in zetten geeft onze klanten de mogelijkheid om zelf gebruiksvriendelijke content pagina’s te ontwikkelen waar de bezoeker blij van wordt.

Een Magento 2 webshop kan heel wat uitdagingen met zich mee brengen maar is vanwege de vele voordelen zeker de moeite waard. Wij hebben ruime ervaring met het overnemen en ontwikkelen van Magento 2 webshops. Wil je advies over de aanpak van de uitdagingen in jouw Magento 2 webshop? Neem contact met ons op om een afspraak te maken!

Tuinmeubelen.nl & Loungeset.nl

Op zoek naar een super snelle en converterende Magento 2 webshop.

Ranzijn Tuin & Dier

Een sterk verbeterd e-commerce landschap.

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën