Bij JustBetter zijn we continu bezig met innoveren en het verbreden van onze kennis.

Om deze reden zijn onze UX/UI designer Estée en front-end developer Lonneke naar CSS Day geweest, welke plaatsvond in het Compagnietheater in Amsterdam.

Het evenement is verdeeld over 2 dagen, namelijk UI Special en CSS Day. UI Special is gefocust op het verbeteren van de gebruikerservaring op websites en webshops, zodat gebruikers uiteindelijk sneller het gewenste doel (conversie) bereiken. Tijdens CSS Day kregen de deelnemers meer informatie over hoe je bepaalde knelpunten bij CSS kan verbeteren. Naast interessante talks is het vooral leerzaam om te horen hoe andere developers werken met CSS en hoe ze hierover denken. Dit soort inzichten kunnen we goed gebruiken om nieuwe elementen te ontwikkelen voor onze klanten.

cssday

UI Special

Dit jaar stond UI Special in het teken van het verbeteren van het design proces en uiteindelijk de gebruikerservaring van bezoekers op jouw website/shop of applicatie. Dit onderwerp werd vanuit verschillende hoeken bekeken. Zo sprak Joe Leech over de psychologie die komt kijken bij het plaatsen van elementen op een site, ging Brad Frost dieper in op zijn onderwerp ‘Design systems’ en had Stéphanie Walter handige tips en tricks om een designproces te verbeteren.

Tijdens UI Special zijn verschillende nieuwe en bestaande principes uitgelegd die wij graag toepassen op de online business van onze klanten. Denk hierbij aan:

  • Storytelling gebruiken om vertrouwen te wekken bij de gebruiker over jouw product;
  • Het verbeteren van user testing door hier al mee te starten bij wireframing;
  • Het uniek maken van UI door out-of-the-box te denken. Een mooi voorbeeld hiervan is https://slides.com/wireframe.

UI is één van de belangrijkste aspecten op een website, omdat een gebruiksvriendelijke webshop tevreden klanten en meer conversies oplevert. Hierdoor kan een doelstelling van een website eenvoudiger worden bereikt.

CSS Day

Op CSS day was onze collega Lonneke aanwezig. CSS is niet zomaar een onderdeel van een website. Veel mensen zien nog niet de voordelen en de mogelijkheden van CSS. Andere developers (denk aan back-end developers) spreken vaak negatief over CSS. Ze zien het snel als een ‘hack’, in plaats van een programmeertaal. De sprekers tijdens deze dag wilde hier verandering in brengen.

Tijdens de eerste presentatie kregen developers uitgelegd hoe je met meer passie het nut van CSS kan uitleggen. Hierdoor kunnen developers dus passie die ze hebben voor CSS, beter overbrengen bij mede-developers en klanten.

Daarnaast zijn er diverse nieuwe ontwikkelingen besproken die het inzetten van CSS bij de bouw van webshops vereenvoudigen. Een voorbeeld hiervan is het eenvoudiger maken van het stylen van teksten. Zoals het bepalen van de juiste witruimte, regelhoogte en het breekpunt van zinnen.

Conclusie

We hebben veel kennis opgedaan over verschillende ontwikkelingen op het gebied van UI en CSS. UI Special en CSS Day 2019 waren voor ons zeker een succes!

Wil je meer weten over de kennis die we hebben opgedaan? Kom gezellig bij ons langs op kantoor en Jordy en Lonneke praten je helemaal bij!

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën