Afgelopen oktober hebben wij deelgenomen aan het Hacktoberfest! Hacktoberfest is een event georganiseerd door Digital Ocean, Intel en Dev.to rondom de ontwikkeling van open source software. Het doel van het Hacktoberfest is op een positieve manier bijdragen aan de groei van de open source community. Gezien wij werken volgens een open source filisofie en graag ons steentje bijdragen hebben we ook in 2020 weer fanatiek mee gedaan! We hebben een aantal van onze PR’s (bijdragen) voor je op een rijtje gezet.

Magento 2 Docker image

Om een Magento extensie geautomatiseerd te kunnen testen is veelal een werkende Magento 2 omgeving nodig. Deze repo maakt een geïsoleerde omgeving (Docker image) waar Magento 2 in draait en publiceert dat naar een platform waar allerlei omgevingen te vinden zijn (Docker Hub). Dit gebeurd voor elke Magento 2 versie, zodat een Magento 2 extensie tegen alle versies van Magento aan getest kan worden. Een Magento extensie kan dit vervolgens gebruiken in bijvoorbeeld geautomatiseerde tests, middels CI (continuous integration) om erachter te komen of de extensie goed werkt met alle Magento versies. Het voordeel hiervan is dat je zonder een werkende lokale Magento 2 omgeving te hebben op elke gewenste Magento 2 versie extensies kan testen. Een extensie die hier gebruik van maakt is bijvoorbeeld de Mollie extensie voor Magento .

Hier hebben wij onder andere aan toegevoegd dat er een webserver in draait met de voorbeeld data van Magento. Hierdoor kan je Magento ook echt in de browser zien. Dat kan vervolgens gebruikt worden voor browser testing. Hierdoor kan je dus een extensie ook visueel in Magento testen. Wij gebruiken dit zelf voor ons nieuwste eigen product: Rapidez. Rapidez (Headless Magento) heeft Magento nodig om te werken. Om Rapidez te gebruiken moet je dus eerst Magento up and running hebben. Dankzij deze module kan je dus door één command te draaien (1 docker run -p 80:80 michielgerritsen/magento-project-community-edition:php74-fpm-magento2.4.0) en in je browser naar http://localhost te gaan een Magento 2 omgeving gebruiken zonder iets te configureren. Meer weten over Rapidez? Neem contact met ons op!

Magento 2 checkout telefoon input validatie voor Fietsenwinkel.nl

Om klanten juist te kunnen informeren over de levering van hun fiets wordt in de checkout van Fietsenwinkel.nl standaard om het telefoonnummer van klanten gevraagd. Dankzij deze module worden telefoonnummers direct gevalideerd terwijl het telefoonnummer veld wordt ingevuld. Zo wordt er altijd een kloppend telefoonnummer ingevuld en kan de klant worden gëinformeerd. We hebben hier een bestaande Magento module voor uitgebreid die gebouwd is op de telefoonnummer validatie library van Google.

Klantspecifieke prijzen voor Groot techniek

In Magento 2 kunnen standaard productprijzen voor specifieke klantgroepen worden ingesteld, maar niet per klant. Om dit mogelijk te maken is de Magento2-Product-Price-List module ontwikkeld. In deze module zat een fout waardoor de klantspecifieke wel verwijderd konden worden in de backend, maar niet op de frontend waardoor klanten de verkeerde prijs te zien kregen. Deze fout hebben we opgelost. Daarnaast hebben we een optie toegevoegd om een percentage korting te geven op de productprijs aan bepaalde klanten. Verder hebben we de Magento-laravel-api we uitgebreid zodat deze met third party modules, in dit geval Magento2-Product-Price-List kan praten. Zo kunnen de klantspecifieke prijzen opgehaald worden vanuit een extern systeem.

Laravel Query Builder

Wanneer je filtert of zoekt op een omgeving veranderen de parameters in een url. De Laravel query builder zorgt ervoor dat de juiste data wordt opgehaald wanneer de parameters in de url worden aanpast. Aan deze module hebben wij de mogelijkheid toegevoegd om hetzelfde filter meerdere keren te gebruiken wanneer je informatie op probeert te halen.

Laravel Activitylog

Deze Laravel module logt de activiteiten van gebruikers op een omgeving. Zo kan je als er iets niet werkt op een omgeving altijd terug kijken wat er voor het laatst is aangepast en wie de aanpassing heeft gedaan. In deze module zat een fout waardoor op een omgeving met meerdere talen alleen de aanpassing in de taal van de gebruiker getoond werd. Wanneer een Nederlandse gebruiker een aanpassing deed op de Duitse storeview was dit dus niet terug te zien. Deze fout hebben wij opgelost, waardoor de logs weer juist werken.

Meer weten?

We hebben met veel plezier meegedaan aan het Hacktoberfest! Bedankt voor de t-shirts! Meer weten over wat onze developers voor jouw online business kunnen betekenen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken of vraag een kosteloos online e-commerce consult aan!

Ranzijn Tuin & Dier

Een sterk verbeterd e-commerce landschap.

Fietsenwinkel.nl

Een sterke Agile samenwerking!

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

  • Concrete vervolgstappen
  • Innovatieve ideeën