magento

De keuze voor JustBetter .

Barrel Brothers is in 2015 begonnen als importeur van Mexicaanse specialiteiten in de gedistilleerde drankensector en als toeleverancier voor restaurants. Inmiddels heeft Barrel Brothers een gevarieerd portfolio van hoogwaardige sterke dranken opgebouwd. Liefhebbers van hoogwaardige sterke dranken (restauranthouders, dealers en consumenten) kunnen deze bestellen via de Barrel Brothers webshop.

Barrel Brothers was op zoek naar een partij die hen zowel kon helpen met de overstap van Wordpress naar Magento 2, als het vereenvoudigen van het assortimentsbeheer en het ontwikkelen van een Microsoft Dynamics Navision koppeling. Daarnaast was er behoefte aan een proactieve en ambitieuze manier van samenwerken. Na succesvol ontwikkelen van een proof of concept Microsoft Dynamics Navision koppeling was het duidelijk dat wij aan deze eisen voldoen. Dankzij de inzet van Akeneo (PIM-systeem) en de Microsoft Dynamics Navision koppeling is intern een flinke efficiencyslag doorgevoerd. Daarnaast worden de klanten beter bediend door de nieuwe Magento 2 webshop met razendsnelle Rapidez frontend.

Specialismen

 • Magento 2
 • Laravel
 • Maatwerk koppelingen
 • Akeneo
 • Hosting

Platform

 • Magento 2
 • Rapidez

Specialist in Magento 2 & Akeneo

Magento 2 kent voor ons geen geheimen meer. Zo hebben we samen met Barrel Brothers een innovatieve, veelzijdige Magento 2 webshop neergezet met een supersnelle headless frontend. Daarnaast hebben we door de krachtige combinatie met Akeneo een grote interne efficiency slag behaald. Barrel Brothers kan nu eenvoudiger en veel sneller producten opvoeren.

Een razendsnelle headless Rapidez frontend

De afgelopen jaren hebben we bij JustBetter diverse grote Magento 2 implementaties verzorgt. Bij veel implementaties merkten we dat frontend ontwikkeling van Magento 2 webshops veel onnodige complexiteit met zich mee brengt. JustBetter wilt haar klanten een toekomstbestendige oplossing aanbieden en werkt graag met nieuwe snellere technieken en heeft daarom Rapidez ontwikkeld. Rapidez zorgt ervoor dat je ‘snel’ een ‘razendsnelle’ Magento 2 webshop frontend neer kan zetten en gebruikt daarbij de kracht van Laravel.

Diverse maatwerk koppelingen

Voor Barrel Brothers hebben we een aantal maatwerk koppelingen ontwikkeld. Zo hebben we Akeneo aan Magento 2 gekoppeld en Microsoft Dynamics Navision aan Akeneo en Magento 2. Deze koppelingen hebben voor een flinke efficiency slag binnen Barrel Brothers gezorgd.

Onze resultaten .

Barrel Brothers - Rapidez - Magento 2 - Akeneo .

We zijn samen met Barrel Brothers de uitdaging aangegaan om een Magento 2 webshop te ontwikkelen met een razendsnelle headless frontend. Dankzij het vertrouwen van Barrel Brothers in JustBetter hebben we Rapidez hiervoor kunnen inzetten, een toekomstbestendige oplossing gebasseerd op de nieuwste technieken.

Groene pagespeed scores

Rapidez is ontwikkeld met een hoge pagespeed score als één van de belangrijkste doelen. Rapidez is zo snel, omdat het geen gebruik maakt van de Magento 2 frontend. Waar een Magento 2 frontend zwaar leunt op allerlei vormen van caching, heeft Rapidez geen caching nodig gezien het out-of-the-box al razendsnel is. Dit in combinatie met geoptimaliseerde hostingconfiguratie voor Magento 2 & Rapidez zorgt voor groene pagespeed scores bij Barrel Brothers (uiteraard tot op zekere hoogte met externe scripts).

Eenvoudig contentbeheer middels Strapi

Contentpagina's beheren in Magento 2 werkt niet optimaal. Om het beheren van content zo eenvoudig mogelijk te maken voor Barrel Brothers hebben we ervoor gekozen om Strapi in te zetten. Strapi is een headless open-source cms. In Strapi hebben we verschillende type contentpagina's ontwikkeld voor Barrel Brothers. De combinatie Rapidez/Strapi maakt het mogelijk om eenvoudig meerdere contentvormen te ontsluiten op de webshop. Diverse extra content types, zoals recepten, een blog en een overzicht van exclusieve dranken, dit allemaal met kruisverbanden binnen het assortiment, voor een optimale customer journey en interne linkbuilding. Deze kunnen eenvoudig worden ingericht door Barrel Brothers. Zo kan Barrel Brothers zonder development skills de content pagina's geheel naar wens inrichten.

Eén webshop voor B2C en B2B

Barrel Brothers heeft een webshop waar zowel B2C- als B2B-klanten worden bediend. Dit brengt de nodige regels met zich mee voor een consistente zichtbaarheid op diverse plaatsen binnen de webshop, zoals verschillende B2C-/B2B-verzend- en betalingsvoorwaarden tijdens het bestelproces, evenals in de weergave op productoverzichten en productpagina's.

Barrel Brothers shop

Eenvoudig en snel productverrijking in Akeneo.

Dankzij de inzet van Akeneo kan Barrel Brothers eenvoudiger en sneller producten en acties opvoeren en verrijken. Dit scheelt Barrel Brothers veel tijd die ze nu kunnen besteden aan het optimaliseren van de webshop en marketingkanalen.

ERP integratie Microsoft Dynamics Navision

Voor Barrel Brothers hebben we een integratie ontwikkeld met het ERP systeem Microsoft Dynamics Navision en de Magento 2 webshop op gebied van:

 • Bestellingen, facturen en verzendingen;
 • Klanten, klantadressen en klantgroepen;
 • Klantgroep specifieke prijzen;
 • Meerdere voorraadlocaties;
 • Integratie tussen ERP en PIM systeem.

MplusKassa integratie

Naast de ERP integratie met Microsoft Dynamics Navision hebben we een succesvolle integratie verzorgt tussen Mpluskassa, de Magento 2 webshop en Microsoft Dynamics Navision. Inkooporders, bestellingen, voorraden en assortimenten zijn allemaal met elkaar verbonden, waarbij de juiste systemen leidend zijn. Dit heeft voor een flinke efficiency slag gezorgd binnen Barrel Brothers.

bb landschap

Intelligent prijsbeheer en accijnsbeheer assortiment

Daarnaast hebben we voor Barrel Brothers gezorgd dat op basis van slimme regels automatisch prijzen worden bepaald van de assortimenten van alle administraties. Daarbij wordt rekening gehouden met diverse kostprijs componenten zoals accijns.

Maatwerk checkout

De standaard Magento 2 checkout werkt niet prettig voor developers en biedt weinig mogelijkheden voor maatwerk wensen vanuit de klant. Voor Barrel Brothers hebben we in Rapidez op basis van een custom design een checkout ontwikkeld. Deze voldoet volledig aan de wensen van de klant, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te passen.

Een super snelle zoekfunctie dankzij Elasticsearch.

Het inzetten van Elasticsearch zorgt supersnel voor de juiste zoekresultaten. Naast het standaard zoeken in producten is het middels maatwerk mogelijk gemaakt om te zoeken naar contentpagina’s, artikelen en categorieën. Dit creëert een optimale gebruikerservaring en draagt bij aan een goede connectie tussen de webshop en offline winkels.

Server-side analytics

Barrel Brothers maakt gebruik van server-side analytics. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van JavaScript wordt geminimaliseerd. Dit heeft een positieve impact op de snelheid van de webshop van Barrel Brothers.

Wij zijn een snelgroeiende drankenhandelaar in het hogere segment, en hebben dankzij JustBetter de volgende stap kunnen zetten in onze digitale strategie. Dankzij korte communicatielijnen hebben wij snel een digitaal platform neer kunnen zetten, waar wij onze klanten kunnen inspireren en bedienen.

Hans de Lang

Eigenaar

Barrel Brothers Magento 2 koppelingen .

Er is een koppeling gemaakt met onder andere:

E-commerce consult

Vraag vrijblijvend een e-commerce consult aan voor jouw e-commerce vraagstuk.

 • Concrete vervolgstappen
 • Innovatieve ideeën